Blog

Prettiger leven door een hoortoestel

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

12-4-2012 00:00:00 • 1 minuten lezen

Hoortoestellen hebben op veel aspecten van het dagelijkse leven een positief effect, zo blijkt uit een groot onderzoek. Beter te kunnen horen verbetert de kwaliteit van leven, stimuleert het deelnemen aan activiteiten met vrienden of uitgaan naar theater en restaurant en bevordert het zelfvertrouwen.

In het onderzoek* werd aan 915 personen gevraagd of het dragen van een hoortoestel hun leven had veranderd. Voor 83 % van de ondervraagden was de algemene kwaliteit van het leven verbeterd. Zo’n 78% genoot meer van gemeenschappelijke activiteiten met vrienden, 71 tot 73% ging vaker naar bioscoop, theater of restaurant, 70 % vond dat de relatie met de partner was verbeterd en 70% had door het dragen van een hoortoestel meer zelfvertrouwen gekregen.Sommigen van de ondervraagden hadden lang geaarzeld voordat ze een hoortoestel aanschaften. Vaak om financiële redenen of omdat ze geen duidelijk zichtbare apparaten in het oor wilden. Maar nu was hun reactie vaak: “Had ik het maar veel eerder gedaan!”

Meer informatie over hoortoestellen

*Onderzoek in 2011 door ‘Hear the World’ in vijf landen onder 4335 personen van 45 jaar en ouder. Een initiatief van Phonak.