Blog

Waarom het ene gratis hoortoestel het andere niet is

Bijgedragen door Van Boxtel hoorwinkels

10-2-2021 00:00:00 • 3 minuten lezen

Tags • Hoortoestellen

Een goed gehoor is erg belangrijk. Het heeft een grote invloed op je dagelijkse leven als je niet goed meer hoort. Je gehoor zorgt ervoor dat je een constante stroom aan informatie binnen kan krijgen. Denk aan waarschuwingssignalen, maar ook aan het sociale aspect in je leven. Een diner met familie of vrienden of de liefdevolle woorden van je partner. Allemaal momenten die je volledig in je op wil nemen en waar je niks van wil missen.

Naast het sociale aspect zijn er ook lichamelijke risico’s die in verband staan met een verslechterd gehoor. Onbehandeld gehoorverlies vergroot de kans op dementie, niet alleen wanneer je stokdoof bent. Zelfs mild gehoorverlies verhoogt de kans op cognitieve achteruitgang, en op de lange termijn verhoogt het de kans op dementie1. Het is dus van belang dat je je gehoorverlies op tijd laat behandelen.

Een behandeling voor gehoorverlies betekent meestal dat je een hoortoestel gaat dragen. Maar wat is de beste keuze tussen al die verschillende hoortoestellen en aanbieders? En wat bedoelen wij dan wanneer we zeggen dat het ene gratis hoortoestel het andere niet is? De aanschaf van een hoortoestel omvat meer dan alleen het toestel dat je mee naar huis neemt. Er komt een stukje beleving, service en aandacht bij kijken.

Kwaliteit
Al onze audiciens zijn specialist op het gebied van hoorzorg. Ook zijn onze audiciens StAr-gecertificeerd, zo garanderen wij dat onze audiciens altijd een passende hooroplossing voor uw situatie vinden. StAr is een keurmerk van Stichting Audicienregister. StAr bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening die audiciens bieden. StAr stelt een aantal eisen:

  • Een vakdiploma
  • Bijhouden van theoretische kennis d.m.v. trainingen en cursussen (theoretische kennis)
  • StAr controleert audiciens op het uitvoeren van handelingen (ervaring in de praktijk)

Met onze Van Boxtel Academy organiseren wij regelmatig opleidingen, trainingen en cursussen voor onze audiciens. Dit garandeert dat onze audiciens hun theoretische kennis van het vak bijhouden. Zo blijft hun expertise op peil en zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste producten en mogelijkheden. Dat zorgt ervoor dat onze audiciens jouw gehoorverlies zo effectief als mogelijk kunnen behandelen. 

Persoonlijke aandacht én service
De kwaliteit van een hoortoestel is niet alleen afhankelijk van de expertise van de audicien. Bij Van Boxtel hoorwinkels kijken we naar jou als individu. Wij vinden het belangrijk om inzicht te krijgen in wat jouw hobby’s en jouw voorkeuren zijn. In welke luistersituaties bevind je je vaak? Allemaal informatie die ervoor zorgt dat wij het ideale toestel bij jouw gehoorverlies én bij jou als persoon kunnen vinden. Ook de afstelling van een hoortoestel maakt een groot verschil in jouw luisterervaring. We zien je dan ook graag terug in één van onze winkels wanneer je het vermoeden hebt dat je toestel niet optimaal is afgesteld. Bovendien richt onze Van Boxtel Academy zich niet alleen op vakkennis. We besteden veel aandacht aan klantcontact, zodat al onze audiciens écht naar je leren luisteren. Want alleen wanneer onze audiciens goed weten wat jouw hoorbehoeften zijn, kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Onze toestellen
Wanneer hoortoestellen aan worden geboden met de boodschap dat je geen eigen bijdrage betaald, wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen de verschillende hoortoestellen. Dit betekent dat niet alle toestellen vrij van een eigen bijdrage zijn, slechts een geselecteerd aantal. Bij Van Boxtel hoorwinkels doen wij dit anders. Je hebt de keuze uit al onze Demant toestellen, zonder uitsluitingen.

Maak een afspraak


1 Deal JA, Betz J, Yaffe K, et al, for the Health ABC Study Group. Hearing impairment and incident dementia and cognitive decline in older adults: The Health ABC Study J Gerontol A Biol Sci Med Sci 2016; published online April 12. DOI:10.1093/gerona/glw069.