Perceptief gehoorverlies

Perceptief gehoorverlies

In ons binnenoor zitten piepkleine haartjes die geluid waarnemen, dat vervolgens door de gehoorzenuw aan onze hersenen wordt doorgegeven. Schade aan één van deze componenten, als gevolg van lawaai, ziekte of natuurlijke veroudering, leidt tot een perceptief gehoorverlies. Gedurende ons leven verliezen we allemaal een deel van deze belangrijke haarcellen. Als u vermoedt dat u gehoorverlies heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We hebben een grondige kennis van de behandeling van alle soorten gehoorverlies en wij kunnen ook u van dienst zijn.

Sensorineural_hearing_loss_768x445

Wat is de oorzaak?

Perceptief gehoorverlies is het meest voorkomende type gehoorverlies. Meestal is het een natuurlijk gevolg van veroudering of van veelvuldige blootstelling aan hoge geluidsniveaus. Ander oorzaken zijn virusinfecties, ziekten, behandeling tegen kanker of medicijnen. Het gaat meestal om een permanente aandoening en om die reden zijn hoortoestellen nodig om het gehoor te verbeteren.

How-to-treat-sensorineural-hearing-loss

De behandeling van perceptief gehoorverlies

De behandeling hangt af van een aantal factoren. Soms worden medicijnen voorgeschreven die de symptomen zoals ontsteking in het binnenoor verminderen waardoor geluid weer duidelijker klinkt. In andere gevallen van perceptief gehoorverlies, waarbij de haarcellen zijn beschadigd, kunnen hoortoestellen vaak uitkomst bieden. Om een optimale behandeling te krijgen kunt u het beste een afspraak maken voor een gratis gehoortest bij een van onze audiciens. Dan kunnen wij namelijk uw mate van gehoorverlies vaststellen en tot de beste oplossing voor uw probleem komen.

Gehoortest

Hearing-aids-fit-for-any-ear

Hoortoestellen voor ieder oor

Wij hebben hoortoestellen voor elk type gehoorverlies, van licht en matig tot ernstig. Wij hebben modellen die onzichtbaar in het oor zitten of onopvallend achter het oor. Wat uw behoeften of voorkeuren ook zijn, wij vinden altijd de perfecte oplossing.

Bekijk de verschillende

van-boxtel-map

Met 54 winkels
altijd een audicien in de buurt

Zoek een winkel