'Oorveilig' Keurmerk

6 februari 2012

NIEUWS

Gezellig, zo’n avondje stappen en lekker dansen op de muziek. Behalve die vervelende suis in je oren. Ruim 80% van alle stappers heeft na een feestavond last van een piep in de oren. Ook vindt het gros van deze mensen dat de muziek in de uitgaansgelegenheden te hard staan. Om deze reden is de Nationale Hoorstichting in samenwerking met Club Judge en BLOEI het Oorveilig-project gestart.

Uitgaansgelegenheden kunnen tegenwoordig een Keurmerk verdienen door het risico op gehoorschade te verlagen. In de zalen komt een decibelmeter te hangen en bij de ingang wordt informatie verstrekt over gehoorbescherming. Ook moet je ter plaatse gehoorbeschermers kunnen kopen en worden personeelsleden van deze horecagelegenheden verplicht om een professionele training te doorlopen. 

Wilt u zelf eens testen hoe hard het geluid is en een zogeheten ‘risicotest’ uitvoeren? Sinds eind vorig jaar is de Oorveilig dB meter een populaire app. Via de iTunes store kunt u deze applicatie gratis downloaden. 

Het beschermen van het gehoor is belangrijk ter voorkoming van permanente gehoorbeschadiging. Bij Van Boxtel hoorwinkels kunt u terecht voor alle vormen van gehoorbescherming, zowel universeel als op maat gemaakt. Op deze website vindt u meer informatie over gehoorbescherming. U kunt natuurlijk ook vrijblijvend een bezoek brengen aan onze winkel.Bron: Adformatie, 1 december 2011

default-news-image