Nieuw concept Van Boxtel hoorwinkels

31 mei 2017

NIEUWS

Fris, laagdrempelig en modern: zo zien de nieuwe winkels van Van Boxtel hoorwinkels eruit. De winkels stralen openheid en expertise uit, net als de teams van medewerkers. ‘We willen graag dat het goed voelt om bij ons naar binnen te lopen om je gehoor te laten testen,‘ vertelt Frans Story, algemeen directeur van Van Boxtel hoorwinkels.

De winkels in Culemborg en Venlo zijn inmiddels geopend in de nieuwe huisstijl. De winkels ogen eigentijds. De ramen zijn uitnodigend groot, de blauwe kleur verwijst naar deskundigheid en er zijn visuals zichtbaar waarop medewerkers van het bedrijf je vriendelijk aankijken. Naast de open winkelruimte hebben we ook verschillende spreekkamers en behandelruimtes. Privacy vinden we, naast openheid, namelijk erg belangrijk.

Kom jaarlijks testen

Het jaarlijks laten testen van je gehoor vinden ze belangrijk bij Van Boxtel. Gehoorverlies kan namelijk geleidelijk aan ontstaan en ongemerkt toenemen. Goed horen is veel meer dan alleen het verstaan wat er tegen je gezegd wordt. Minder goed kunnen horen is lastig in de sociale context, maar kan je ook moe of onzeker maken. ‘Wist je dat één op de zes volwassenen een vorm van gehoorverlies ervaart? Meestal worden er dan niet meteen stappen gezet om een oplossing te vinden. Gemiddeld duurt het zelfs acht jaar totdat iemand het uiteindelijk aandurft. Dat vinden we jammer, testen is gratis bij ons en we hebben voor bijna ieder hoorprobleem een goede oplossing. Goed om te weten is dat je ook altijd gratis een hooroplossing kunt uitproberen. We hebben niet alleen een ruim assortiment hoortoestellen, maar bijvoorbeeld ook hooroplossingen voor tv of telefoneren en maatoplossingen voor zwemmen, klussen en muziek luisteren.’

Hoormeting als preventiecheck

De jaarlijkse hoormeting is wat Van Boxtel betreft onderdeel van een preventieve gezondheidscheck. De medewerkers zijn er ook te adviseren op het gebied van gehoorbescherming. ‘We merken dat heel veel jongeren zonder gehoorbescherming naar festivals gaan of met een koptelefoon op luisteren naar te harde muziek. Naar muziek luisteren is heerlijk en moet je ook vooral blijven doen, maar bescherm alsjeblieft je gehoor om schade te voorkomen. Als je eenmaal schade hebt opgelopen, dan is deze blijvend.’

Van Boxtel organiseert regelmatig hoortestdagen. Op een dergelijk dag ben je welkom om je gehoor gratis te laten testen, maar je kunt dan ook je BMI laten bepalen en je bloeddruk laten meten. Houd de website in de gaten!

van-boxtel-culemborg