Nooit meer de batterijen vervangen van uw gehoorapparaat

11 april 2019

NIEUWS

Wekelijks een nieuwe batterij in uw gehoorapparaat te zetten, daar komt een einde aan. Er zijn sinds kort hoortoestellen met een kleine oplaadbare accu. De Lithium-ion (Li-ion) accu’s in deze gehoorapparaten zijn vergelijkbaar met de accu’s in uw telefoon of laptop. De ontwikkeling van deze technologie in de gehoorapparaat-branche brengt vele voordelen met zich mee.

De Li-ion techniek is niet de eerste oplaadbare techniek in gehoorapparaten. Met Z-power zijn er al langer oplaadbare gehoorapparaten te krijgen. Helaas kleven er wat nadelen aan deze techniek. Zo is het met Z-power niet mogelijk om de toestellen tussendoor bij te laden en de accu’s van dit systeem moeten jaarlijks worden vervangen. Daarmee zijn de oplaadbare toestellen met Z-power zeker niet voor iedereen geschikt. Het goede nieuws is dat oplaadbare gehoorapparaten met Li-ion techniek voor bijna iedereen geschikt zijn.

Er zitten veel voordelen aan oplaadbare gehoorapparaten met Li-ion techniek. Net zoals bij een smartphone is tussendoor opladen geen enkel probleem en is volledig opladen snel gebeurd. Als de accu volledig leeg is, duurt het slechts 3 uur om hem helemaal op te laden. Na een half uur laden is hij 25% vol en na een uur is hij al halfvol. Opladen gaat bovendien eenvoudig. U zet uw gehoorapparaten in de houder en via een draadloze verbinding (inductie) worden de toestellen opgeladen. U kunt ze veilig ’s nachts in de lader zetten om de volgende ochtend met volledig opgeladen gehoorapparaten aan de dag te beginnen.

Met een volledig opgeladen accu kunnen de meeste gebruikers zonder problemen de hele dag het gehoorapparaat gebruiken (inclusief streamen van audio). De Li-ion accu’s hoeven in tegenstelling tot Z-power niet jaarlijks vervangen te worden. Als een accu toch slechter gaat presteren en niet meer de hele dag gebruikt kan worden, kan de audicien eenvoudig een nieuwe accu plaatsen. Het gehoorapparaat hoeft dan niet vervangen te worden.

Verkrijgbare toestellen met Li-ion techniek

Op dit moment (mei 2019) zijn oplaadbare gehoorapparaten met Li-ion techniek alleen nog verkrijgbaar in het premium segment. Voor de meeste mensen betekent dit dat er geen vergoeding vanuit de zorgverzekering wordt uitgekeerd. Gelukkig zien we dat de nieuwste technieken na verloop van tijd doordringen tot het aanbod met vergoeding. Van Boxtel hoorwinkels maakt zich er hard voor dat de nieuwste technieken zo snel mogelijk beschikbaar komen binnen het assortiment dat voor vergoeding in aanmerking komt.

Interesse in een premium gehoorapparaat met Li-ion techniek? Maak een afspraak bij uw Van Boxtel audicien.

Maak een afspraak

Oplaadbare gehoorapparaten