Uitgelicht: De Bernafon Alpha

4 januari 2022

BLOG

Het beste van Bernafon, dat is wat de Alpha hoortoestellen zijn. De Bernafon Alpha is het eerste hoortoestel op de markt met de zogenoemde Hybrid Technologie™. Een erg uniek apparaatje dus. In deze blog vertellen we je graag over dit indrukwekkende gehoorapparaat van Bernafon.

Het meest opvallende van de Bernafon Alpha is de totstandkoming van de techniek voor dit hoortoestel. De Bernafon Alpha is namelijk geïnspireerd op het gedrag van dieren met een opvallend goed gehoor. Er is bijvoorbeeld gekeken naar de manier waarop wolven gebruik maken van hun gehoor. Dit is goed in kaart gebracht en meegenomen tijdens de ontwikkeling van het hoortoestel.

Natuurlijk is het kiezen van de juiste inspiratiebron één ding, maar gebruik maken van de juiste technologie is het tweede. Hier gaan we het nu over hebben, want de Bernafon Alpha maakt gebruik van de zogenaamde Hybrid Technology™.

De Bernafon Alpha is het eerste hoortoestel op de markt dat gebruik maakt van Hybrid Technology™. Deze technologie zorgt voor een uitzonderlijk goede geluidskwaliteit en is op dit moment de meest geavanceerde technologie die wordt gebruikt in hoortoestellen.

We gaan nu een poging wagen om een korte uitleg te geven van deze hybride technologie De technologie bestaat uit vier hybride blokken, zoals Hybrid Noise Management™, Hybrid Balancing™, Hybrid Sound Processing™ en Hybrid Feedback Canceller™. In ieder van deze blokken zitten twee samenwerkende tegenhangers. Met behulp van kunstmatige intelligentie zoekt het hoortoestel zelf uit wat de meest optimale configuratie van de vier hybride blokken is waardoor het geluid in iedere luistersituatie perfect uit het hoortoestel komt. Deze nieuwe technologie zou moeten zorgen voor een goed hoorbaar spraaksignaal waarbij omgevingsgeluiden hoorbaar blijven. Een beter gebalanceerde spraakverstaanbaarheid zorgt voor meer comfort, een superieure geluidskwaliteit en een effectieve feedbackannulering. Voor meer informatie over de Hybrid Technology™ kan je terecht op deze pagina van Bernafon.

Een leuke bijkomstigheid is dat de Bernafon Alpha standaard is uitgerust als een oplaadbaar hoortoestel. U hoeft dus geen batterijtjes te verwisselen. Voor het slapen gaan zet u de hoortoestellen in uw oplader en de volgende morgen zijn ze weer klaar voor een dag vol met nieuwe luisterervaringen.

Het is goed om te weten dat de Bernafon Alpha hoortoestellen vallen onder het premium hoortoestelsegment. Dat betekent dat voor de meeste mensen geen (volledige) vergoeding vanuit de zorgverzekering wordt uitgekeerd. Klik hier om meer te lezen over het precieze verschil tussen categorie hoortoestellen en premium hoortoestellen.

Ook is het handig om te weten dat u de Bernafon Alpha hoortoestellen gratis mag uitproberen bij interesse in dit hoortoestel. Op deze manier kan je de uitstekende geluidskwaliteit van de Bernafon Alpha ervaren zonder ergens aan vast te zitten. Mocht je interesse hebben, aarzel dan niet om direct een afspraak te maken via de onderstaande knop.Maak een afspraak
Bernafon Alpha uitgelicht